Лидерът на Атака“ Волен Сидеров обвини председателстващия днешното пленарно заседание

...
 Лидерът на Атака“ Волен Сидеров обвини председателстващия днешното пленарно заседание
Коментари Харесай

Сидеров става общински съветник

 

Лидерът на „ Атака “ Волен Сидеров упрекна председателстващия днешното пленарно съвещание Емил Христов, че съзнателно не му е дал опция да направи изявление от парламентарната естрада, с цел да стимулира своята оставка, която през днешния ден депутатите гласоподаваха.

Сидеров напусна Народното събрание, откакто пое подобен ангажимент пред гласоподавателите по време на предизборната акция, в която той участваше като претендент за кметския стол в столицата. „ За “ прекратяването на депутатските му пълномощия гласоподаваха 149 народни представители. 9 бяха „ срещу “, а 8 се въздържаха.

„ Преди минути станахте очевидци на това по какъв начин председателстващият Народното събрание Емил Христов не даде думата на народен представител, който напуща по лична воля. Той видя, че желаеме изявление, вдигнахме ръка, само че се направи, че не ни вижда “, разкритикува пред публицисти Сидеров по адрес на Емил Христов.

Според Сидеров този парламент е почнал от ден на ден да придобива „ антибългарски темперамент “, тъй като е позволил „ политическа кавга “ против него, позволявайки да бъде отхвърлен като ръководител на парламентарната група на „ Обединени патриоти “ а по-късно да бъде изключен от нея. „ Българският парламент стартира да се плъзга по наклонената повърхност и аз чакам още едно гласоподаване, за което ще се веселя, че не съм физически тук, когато ще бъде утвърдено в България да се разположат противоракетни установки. Американски и ориентирани против Русия. Това следва “, сподели още водачът на „ Атака “.

Волен Сидеров разгласи още, че евентуално ще се възползва от опцията да стане общински консултант, откакто партията му завоюва два мандата в Столичния общински съвет и даде обещание на публицистите да им разкрие „ забавни сюжети “ оттова. 

На въпрос остава ли „ Атака “ съдружен сътрудник на ГЕРБ, той отговори с различен въпрос: „ Къде го виждате този съдружен сътрудник. Питайте ГЕРБ. Христов за какво ме спря? Питайте Дариткова, шефа на парламентарната група – те съдружен сътрудник ли са на „ Атака “? Като кажат те, тогава ще отговоря аз “.

От своя страна Даниела Дариткова сервира опрощение на Волен Сидеров и изясни, че той не се е изказал от парламентарната естрада в последния си работен ден само поради станало неразбирателство.

„ Искрено скърбя за случката “, съобщи тя. „ Разчитам на виновното държание на нашите сътрудници и считам, че съглашението е в действие и ние ще продължим да бъдем в границите на този парламент ръководещо парламентарно болшинство “, сподели Дариткова.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР